Projecten

Werkzaamheden excentrieke bungalow

Verbouwing & inrichting van een prachtige bungalow in Bladel


Inmiddels is het 5 jaar geleden, dat wij besloten om naar Bladel te gaan verhuizen. We hadden daar een leuke recreatiewoning, maar om deze zomaar te gaan bewonen, nee... er moest heel wat aan de woning veranderen! Als we er waren, bemerkten we wel, dat we heel dicht met de natuur samenleefden; we hielden de vogeltjes, muisjes en eekhoorntjes in de gaten... Het was een paradijs voor al deze diertjes.....en wij vonden dit geweldig! We hebben onze bungalow zelf ontworpen en daarna een architect in de hand genomen, om 'de puntjes op de i te zetten'. Een ding weten we zeker: er moeten hele grote schuifpuien komen, om zoveel mogelijk met de natuur samen te zijn!

We vragen ons af: wat doe je met een gang ? We doen er allebei niets mee; dus wij besluiten om geen gangen in onze bungalow te laten maken. Het terras moet dezelfde tegels hebben als van de bungalow; optisch gezien is dit een verlenging van de kamer en keuken. Aan de zijkant willen we graag ingebouwde spots met LED-verlichting hebben, zowel in de keuken als op het terras. Een wand in de huiskamer moet betegeld worden met dezelfde vloertegels, een gewaagd stukje. Het muurtje in de zitkamer moet zo breed worden, dat onze zitbank er precies voor zou passen. In de slaapkamer willen we een grote ingebouwde kast met spiegeldeuren en in de kast moeten veel laatjes en vakjes komen! De spiegeldeuren laten de slaapkamer ook weer groter lijken. Een hoek moet afgerond worden, zodat wij er iets meer ruimte door zullen hebben en dat we ons niet kunnen stoten. De badkamer willen we ook weer helemaal betegeld hebben met de vloertegels en ook de wanden. Het plafond wordt wit met LED-verlichting. Er is een heerlijke arcadeboog voorzien van een stortdouche en 6 sproeiertjes aan de zijkanten. Het toilet is verhoogd en heeft een ingebouwd reservoir....het toilet is voorzien van een geintergreerd afzuigsysteem. Een inloopkast is ook een wens: met veel planken, kastjes en laatjes, zodat er veel kleding en andere spullen kunnen worden opgeborgen. In dezelfde inloopkast moeten ook de wasmachine, wasdroger, verwarmingsketel en stofzuigerketel komen te staan, dat is me nogal wat!

De bungalow moet worden voorzien van vloerverwarming en van een centraal stofzuigersysteem. Al met al hebben wij voor onszelf een geweldige bungalow ontworpen! Maar wie gaat deze opdracht realiseren?

Het is Hedico uit Reusel geworden. Henk Dirkx, met zijn vrouw Cokkie en zoon Mark, gaan met hun personeel deze klus klaren! 'Ons plan' bespreken we uitvoerig met Henk. Ook hij heeft nog goede tips en die komen goed van pas. Er wordt een bouwkeet in de voortuin geplaatst en het dak van de recreatiewoning wordt gestut en de sloop kan beginnen. Met man en macht wordt er gewerkt en wij houden 'een oogje in het zeil'. Wij denken wel eens: Komt dit allemaal wel goed?! Het komt regelmatig voor, dat wij het toch weer net iets anders willen, dan dat we het eerst zouden willen hebben...
Maar altijd worden 'onze wensen' ingewilligd! En als laatste willen we nog een carport voor 2 auto's en voor opbergruimte. Wij, als natuurliefhebbers, vinden dat een boom moet blijven staan en dat de carport om de boom heen gebouwd moet worden! Hoe verzinnen we het?! Hier zijn de mensen van Hedico niet echt blij mee, maar ze doen het toch! Fantastisch vinden wij dit! En op het terras willen we graag een opgebouwde vijverbak hebben, een opgebouwde vijverbak? Oke, als jullie dat willen, dan doen we dat ook! Van de oude recreatiewoning hebben we nog 3 glaswanden, die nog helemaal in orde zijn. Één kan er worden gebruikt bij het terras, zodat we lekker luw kunnen zitten en de andere twee worden voor de carport gebruikt. En dan is het zover, dat de bungalow 'glasdicht' is en 'het hoogste punt' wordt bereikt. Reden voor een feestje, en dat doen we dan ook, met een hapje en een drankje wordt het gevierd! En dan moeten 'de onderaannemers' van Hedico aan de slag. Henk heeft goede mensen hiervoor op het oog; hij werkt altijd met hen samen, en inderdaad...zowel de tegelzetter, de loodgieter, de electricien als de schilder leveren goed werk.

Als wij iets op- of aan- te merken hebben, dan nemen wij contact op met Henk en hij zorgt dat alles wel in orde gemaakt wordt door de betreffende onderaannemer. Later wordt de bungalow in een prachtige kleur geverfd; een diepblauwe kleur...zoals vroeger mijn geboortehuis. Inmiddels wonen we nu ruim 2 jaar in onze geweldige bungalow, Iedere morgen is het een feest om wakker te worden: De shutters,voorzien in de hele bungalow, gaan open...de bosvriendjes zijn alweer aanwezig! De shutters bij het terras hebben wij altijd helemaal open, zodat je echt een bent met de natuur! Een prachtige truffelgrijze keuken hebben we met een grote kastenwand en diverse apparaten en een schiereiland met inductiekookplaat en geintergreerd afzuigsysteem, dat in het keukenblad verzonken raakt...een superuitvinding!

In de zomer hebben we de grote schuifpuien heerlijk open kunnen zetten, voor de open schuifpuien zitten hordeuren....dit is wel nodig in het bos! Al met al genieten genieten we volop en dat hopen we nog een poosje te blijven doen!

We willen Hedico complimenteren met de prachtige bouw van onze bungalow. Alles is naar onze wens en dat is het belangrijkste! Bedankt voor de goede samenwerking tussen aannemer en opdrachtgever.

Fred en Marijke Starrenburg-Bloemendaal